Het belang van de financiële check

28 augustus '19

Wil je medebepalen hoe het nieuwbouwproject Elix en jouw woning eruit komt te zien? Dan is het goed om te weten dat je de kans op een woning vergroot wanneer je een financiële check laat doen. Maar waarom eigenlijk? En hoe pak je dat het beste aan?

Verklaring dat je de woning kunt betalen

28 augustus '19

Samen met jouw bank of hypotheekverstrekker bekijk je jouw financiële situatie en of je de woning met bijkomende kosten kunt betalen. Die verklaring geldt voor het betreffende nieuwbouwproject en mag niet ouder dan 3 maanden zijn. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na de toewijzing vernietigen wij deze informatie. Heb je geen hypotheek nodig? Maar wil je de kans op jouw favoriete woning wel vergroten? Laat je financieel adviseur of de bank dan een brief opstellen waarin wordt aangegeven dat je de woning uit eigen middelen kunt betalen.

Voorbeeldbrief

Nu je dit weet, wil je natuurlijk zelf ook graag een financiële check doen. Zo maak je immers meer kans op jouw favoriete huis. Hoe je dat aanpakt en wat wij van jou verwachten lees je op de pagina 'Financiële check'. Daar zetten we alles voor je op een rij. Let op: Een financiële check is niet hetzelfde als een hypotheekaanvraag en mag niet ouder zijn dan 3 maanden. Je kunt deze ook pas uploaden in de Mijn Eigen Huis Omgeving zodra de verkoop is gestart. 

Waar kan ik een financiële check aanvragen?

28 augustus '19

Je kunt een financiële check laten doen bij een hypotheekadviseur, hypotheekverstrekker of bank. Rabobank Rijn en Heuvelrug is aangesloten bij dit nieuwbouwproject en weet precies hoe zo'n financiële check er uit moet zien. Ook als je geen hypotheek nodig hebt, ontvangen wij graag een bewijs dat je de woning kunt betalen.

Merve Umit

Merve Umit, financieel adviseur bij Rabobank Rijn en Heuvelrug, denkt graag met je mee over wat er financieel mogelijk is. En kan gratis een financiële check voor je opstellen. Mail voor meer informatie financieeladvies.rh@rabobank.nl. 

Het is ook mogelijk om op werkdagen tussen 09.00 – 17.00 uur zonder afspraak binnen te lopen bij Rabobank Rijn en Heuvelrug. In 30 minuten krijg je meer inzicht in jouw financiële mogelijkheden. Je betaalt geen advieskosten.

 

Ik heb een vraag? Contact opnemen
Heb je een hypotheek nodig? Meer weten over financiering