Heb jij je motivatiebrief al klaarliggen?

9 juli '20

Wil jij bewust wonen en leven in sustainable community ELIX? En de kans op een woning in dit nieuwbouwplan vergroten? Voeg dan bij je inschrijving een motivatiebrief toe, waarin je aangeeft waarom jij in ELIX op je plek bent. En wat jij zou willen en kunnen betekenen voor je toekomstige buren en voor de wijk Kerckebosch. Wij kijken uit naar jouw visie en motivatie!

Visie en motivatie

Wat is jouw visie voor ELIX en welke ideeën heb jij als toekomstig bewoner? Wat wil jij bijdragen aan de buurt en haar bewoners? En wat verwacht jij van je medebewoners, van de wijkvereniging, en van de gemeente en de Wijkontwikkelingsmaatschappij (WOM)? Deel met ons je visie en motivatie op bewust wonen en leven in ELIX.

Beoordeling en selectie

BPD zal de motivatiebrieven beoordelen en indien nodig hierover overleggen met de WOM. Bij de beoordeling van de motivatie letten we op de intrinsieke motivatie, het enthousiasme, de ideeën en of deze ideeën passen bij en complementair zijn aan die van anderen die zich hebben aangemeld. In theorie kan het gebeuren dat iemand met een goede onderbouwing geen reservering wordt toegekend, omdat de aangedragen ideeën te ver afliggen van die van andere aanmeldingen.

Gemeenschap

De kandidaten brengen we na de selectie online en offline samen. En wat dus begint met een groep individueel duurzaam gedreven mensen, zal de komende maanden steeds meer groeien tot een ware gemeenschap van gelijkgestemden. Allen met dezelfde wens: om in gemeenschap een sociaal, duurzame en circulaire leefomgeving te realiseren in Kerckebosch.

Doe vast een financiële check

Wanneer je interesse hebt in één of meerdere bouwnummers en je jouw kans op een woning wil vergroten is het aan te raden om naast het schrijven van een motivatiebrief ook een financiële check te laten doen. Een financiële check is een gewaarmerkte brief van je hypotheekverstrekker of financieel adviseur waarin staat wat je bij de bank kunt lenen. Dit document kun je, zodra de inschrijfperiode is gestart, uploaden in je persoonlijke Mijn Eigen Huis account.

Waar kan ik een financiële check aanvragen?

Je kunt een financiële check laten doen bij een hypotheekadviseur, hypotheekverstrekker of bank. Rabobank Rijn en Heuvelrug is aangesloten bij dit nieuwbouwproject en weet precies hoe zo'n financiële check er uit moet zien. Ook als je geen hypotheek nodig hebt, ontvangen wij graag een bewijs dat je de woning kunt betalen. Merve Umit, financieel adviseur bij Rabobank Rijn en Heuvelrug, denkt graag met je mee over wat er financieel mogelijk is. En kan gratis een financiële check voor je opstellen. Mail voor meer informatie financieeladvies.rh@rabobank.nl.

Merve
Hoe kom je straks in aanmerking voor een woning? Meer informatie
Vergroot je kans op een woning Doe een financiële check