Gasloos wonen in Elix

31 januari '20

We nemen gas terug: in Nederland gaan we stoppen met het gebruik van aardgas voor het verwarmen van woningen en bij het koken. In 2050 moeten we allemaal gasloos wonen. Nieuwbouwprojecten waarvan de bouwvergunning na 1 juli 2018 wordt aangevraagd, zoals bij Elix, lopen daar alvast op vooruit: daar is - vanuit een wettelijke verplichting - zelfs geen aansluiting meer op het aardgasnet. 

Gasloos, duurzaam, gezond

Zo’n 40% van de woningen die BPD oplevert, is al gasloos en dat aantal groeit. We verwachten eind 2018 zelfs 60% van ons woningaanbod zonder aardgasaansluiting op te leveren. Het meest voorkomend is dat we woningen aansluiten op het warmtenet of een warmtepomp plaatsen, zoals bij Elix. Hiervoor hoef je uiteraard niets te doen: wij zorgen ervoor dat we de juiste duurzame alternatieven in jouw nieuwe woning plaatsen. 
Wonen in Elix is ook gezond door dat er gebouwd wordt met hout in plaats van beton. Uit onderzoek is gebleken dat beton straling. 

De voordelen van gasloos wonen

Alternatief voor gas in Elix

Er zijn verschillende alternatieven om een woning gasloos te maken. In Elix is gekozen voor een warmtepomp. Daarnaast is Elix ook gezond gebouwd, we leggen je graag uit wat dat betekend!

Veel gestelde vragen

Iets vragen? Neem contact op
Meer weten over dit plan? Elix Kerckebosch