Zelf nieuw bouwen in Kerckebosch Zeist

Kerckebosch Zeist ondergaat een grote transformatie. Tussen het bos en de heide hebben jaren 60-huurflats plaats gemaakt voor duurzame woningbouw en zorgvuldige aangelegde natuur. Op een manier die uniek is in Nederland: organisch, zorgvuldig met een menselijke maat. Wonen in nieuwbouw in Kerckebosch Zeist betekent wonen in verbinding met het bos.

Duurzaam omgaan met materialen en energie

De nieuwbouwwoningen in Kerckebosch passen in en bij de omgeving door het gebruik van zoveel mogelijk natuurlijke bouwmaterialen. Daarnaast zijn er diverse energie-aanpassingen waardoor bewoners aanzienlijk kunnen besparen op de stijgende energiekosten. Ook aan de totale duurzame prestatie van de huizen worden hoge eisen gesteld. Een groot deel van de woningen in Kerckebosch zijn ook gasloos. In Elix willen wij nog een stap verder gaan met een uitgesproken ambitie op de thema's circulariteit, delen, gezondheid, zelfvoorzienend en natuur. 

Kerckebosch zeist

Circulair bouwen

Nieuwbouwplan Elix gaat zelfs nog een stap verder: hier krijgen aankomende bewoners de hand in duurzaam wonen, in bouwen voor de toekomst. Het idee is dat bewoners gezamenlijk hun woningen ontwikkelen en daarbij een hoog niveau van zelfvoorzienendheid realiseren. Denk aan energievoorziening door middel van zonnepanelen. Daarnaast is er aandacht voor circulair bouwen: door gebruik te maken van natuurlijke, hergebruikte en herbruikbare materialen dragen bewoners bij aan de grondstofkringloop en behouden de woningen zoveel mogelijk waarde voor de toekomst. Wil je meer weten over de mogelijkheden van collectief bouwen in Elix? Ga naar de pagina visie.

Wat is er allemaal te doen? Voorzieningen
Wil je mee bepalen? Maak een account aan